Als jij één van die mensen bent die er niet tegen kan dat er ook maar één gerecht in de gootsteen staat of één kledingstuk niet op zijn plaats ligt, vraag je je misschien af hoe je van je voorliefde voor netheid een carrière kunt maken. Nou, vraag je niet langer af! In deze blogpost laten we je zien hoe je een professionele home organizer kunt worden en daarbij een aardige winst kunt maken.

Laten we beginnen!

Waarom Professional Home Organizing?

In de snelle wereld van vandaag vinden steeds meer mensen het moeilijk om hun huis schoon en georganiseerd te houden. Dat is waar professionele home organizers om de hoek komen kijken! Als professional home organizer help je je klanten hun huis op te ruimen, systemen te ontwikkelen om hun huis opgeruimd te houden, en in het algemeen hun leven gemakkelijker te maken. Met andere woorden, je wordt betaald om iets te doen wat je van nature doet!

Wat heb ik nodig om te beginnen?

Het mooie van professional home organizer worden is dat er heel weinig drempels zijn. In de meeste gevallen heb je alleen een vrachtwagen of busje nodig om je materiaal te vervoeren, wat basisbenodigdheden voor het organiseren, zoals opbergbakken en etiketten, en natuurlijk je eigen twee handen. Als je succesvol wilt zijn in deze business, helpt het natuurlijk om zelf georganiseerd te zijn! Een georganiseerd huis maakt het je niet alleen gemakkelijker om je werk te doen, maar het dient ook als een waardevol marketinginstrument; potentiële klanten zullen immers willen zien wat voor resultaten je kunt bereiken voordat ze je inhuren.

Hoeveel kan ik verwachten te verdienen?

De omvang van je markt en je ervaring zijn zeker belangrijke factoren bij het bepalen van je inkomen als professioneel inrichter. Uit onderzoek blijkt echter dat het gemiddelde tarief voor professionele inrichters €50 – €80 per uur is. Dus, als je op zoek bent naar een baan als woninginrichter, kun je verwachten een behoorlijk loon te verdienen. Natuurlijk zijn er, zoals bij elk bedrijf, ups en downs en kun je niet altijd zulke hoge tarieven afdwingen. Maar als je een passie hebt voor woningdecoratie en een goed oog voor detail, kun je zeker een goede boterham verdienen als professionele decorateur.

Hoe zet ik mezelf goed op de markt?

Als het erom gaat je passie voor organisatie om te zetten in een geld verdienende carrière, is een van de belangrijkste dingen die je kunt doen jezelf effectief in de markt zetten. Gelukkig kun je er met een beetje moeite en wat strategisch denken voor zorgen dat potentiële klanten je gemakkelijk online kunnen vinden.

Een van de beste manieren om nieuwe klanten te bereiken is door te investeren in SEO marketing voor je website. Door je site te optimaliseren voor relevante trefwoorden, kun je ervoor zorgen dat hij hoog in de resultatenpagina’s van zoekmachines verschijnt wanneer mensen op zoek zijn naar een professionele woninginrichter in je omgeving. Bovendien kan SEO marketing je helpen om bezoekers aan te trekken die al geïnteresseerd zijn in wat je te bieden hebt.

Een andere goede manier om jezelf in de markt te zetten is via sociale media. Door informatieve blogberichten te maken of handige tips en trucs te delen op platforms als Twitter en Facebook, kun je potentiële klanten laten zien dat je verstand van zaken hebt als het gaat om opruimen en organiseren. Je kunt sociale media ook gebruiken om relaties op te bouwen met andere professionals in de home organizing industrie, wat later kan leiden tot doorverwijzingen.

Vergeet ten slotte niet de kracht van ouderwets netwerken. Woon lokale bedrijfsevenementen bij of maak contact met woonbloggers in je omgeving om je naam bekend te maken. Hoe meer mensen je ontmoet, hoe groter de kans dat iemand je diensten nodig heeft – en dan weten ze zeker wie ze moeten bellen als ze klaar zijn om hun huis op orde te brengen!

Conclusie

Dus daar heb je het – een snelle gids om een professionele home organizer te worden. Als je op zoek bent naar een flexibele carrière waarbij je vanuit huis kunt werken en je eigen uren kunt bepalen, dan is dit misschien wel iets voor jou. Dus waar wacht je nog op? Begin met organiseren!

Misschien vind je dit ook leuk...

Populaire Artikelen